DP za najmlajše se je začelo.

Tako kot Interliga in italijansko prvenstvo, ki gosti tudi našo reprezentanco Slovenije, se je ta vikend pričela tudi sezona za najmlajše.

V soboto, 18.4.2009, so se na Ljubljanskem igrišču v Polju, pomerili najmlajši predstavniki slovenskega baseballa.

Na letošnjem 1. turnirju za Državno Prvenstvo so sodelovali igralci in igralke Krpan Little League iz Novega mesta, Kranjski Lisjaki iz Škofje Loke, Baby Zajčki in Poljski Zajčki okrepljeni z igralci Golovca.

V prvih treh krogih so ekipe igrale vsaka z vsako, sledili pa sta še tekmi za tretje in prvo mesto. Vse ekipe so prikazale ogromno potenciala, ki bo v naslednjih letih prav gotovo krojil slovenski baseball.

V tekmi za tretje mesto sta se pomerili ekipi Baby Zajčkov in Kranjskih Lisjakov pri čemer je bila uspešnejša slednja. V finalu pa so Krpan Little League iz Novega mesta premagali Poljske Zajčke.

Novomeščani so tako z zelo perspektivno mlado ekipo ( starost 9-13 let ), ki šteje kar precejšnje število deklet, odnesli prvo mesto.

Vsaka ekipa je dobila tudi najboljšega igralca v obrambi in napadu. Najboljši napadalni igralec novomeške ekipe Krpan je bil Matic Cesar, najboljša obrambna igrala pa Mateja Mihalič

Dogodek pa je fotodokumentiral tudi fotograf Matjaž Corel. Nastalo je nekaj izjemnih posnetkov, katere si lahko ogledate v njegovem blogu

.

V nadaljevanju bomo imeli še več podobnih prireditev za mlajše. Naslednjo si obetamo že čez en mesec v Škofji Loki. 14. maja bo na sporedu tudi prvo osnovnošolsko prvenstvo Slovenije baseballu, kjer bo kot predstavnik Novega mesta, nastopala ekipa Osnovne šole Drska.

Vse, ki si želijo prijetnega in družabnega športa vabimo, da se nam pridružijo.

Se vidimo, PLAY BALL!